Idei pentru o nunta cu buget redus

    Cu toții știm că pentru o nuntă că în basme avem nevoie de un buget pe măsură. Dar la fel de bine se poate organiza o nuntă frumoasă și cu un buget redus. Am pregătit pentru voi câteva sfaturi despre cum ați putea să reduceți cheltuielile pentru nuntă dar în același timp să aveți și o nuntă deosebită.

            Multe dintre voi va întrebați cu siguranță cum ați putea reduce cheltuielile pentru nuntă sau la ce ați putea renunta pentru a va putea încadra într-un buget redus. Nu e nevoie să renunțați puteți face doar mici modificări pentrua administra mai bine bugetul.

Iată mai jos câteva dintre idei care va vor ajută:

·         Locația - Alegeți din timp locația, de preferabil înainte cu un an de dată stabilită. În funcție de numărul invitaților puteți organiza nuntă în aer liber, la pădure, în curtea spațioasă a unui membru de familie sau în alt loc în care nu implică alte costuri.

·         Rochia de mireasă – pentru alegerea rochiei puteți merge la târgurile de nunți unde gășiți reduceri substanțiale sau puteți vorbi cu o croitoreasă din orașul vostru să o croiască după modelul propriu. De asemenea sunt saloane care închiriază rochii de mireasă la preț redus sau puteți apela la foste mirese care își vând rochia la un preț acceptabil

·         Invitațiile de nuntă - tot mai des am auzit de invitațiile online. Sunt o mulțime de invitații online sau puteți face un filmuleț cu voi doi și să îl trimiteți prin intermediul social media sau pe mail. Chiar dacă nu toată lumea are posibilitatea de a fi anunțată pe această cale, măcar o parte din ei. De asemenea poți alege să îți creezi tu invitatile și le poți lista pe carton special, și în plus le poți personaliza după bunul tău plac.

·         Lista de invitați – poți opta pentru o nuntă restrânsă doar cu prietenii apropiați sau cu familia

·         Mărturii de nuntă făcute de ține – Mărturiile de nuntă pot oferi un strop de personalitate în cea mai importantă zi din viață ta. Pe internet poți găși o mulțime de idei și șabloane sau tutoriale pentru realizarea cutiutelor în alcătuirea unor mărturii de nuntă hand made. 

·         Machiajul și coafură – deobicei la saloanele de specialitate, prețurile pentru mireasă pot depăși 300 sau chiar 400 lei. Dacă nu doreșți să chetuiesti prea mult poți apela la o prietenă care se pricepe în artă machiajului. Aceeași prietenă te poate ajută să-ti faci o coafură simplă cu bucle lejere.

·         DJ profesionist în loc de formație -  Alegeți un dj bun care știe să facă atmosfera și are un playlist cu orice gen de muzică. În cazul unei formații, repertoriul nu este așa de vast, onorariul este destul de mare iar deobicei într-o formație sunt 5 membrii cărora trebuie să le asigurați și meniu.

·         Decorațiuni florale – În funcție de anotimp poți opta pentru florile de sezon, dacă e primavera poți alege bujori, lăcrămioare sau liliac, dacă e vara poți alege flori de câmp care sunt colorate și rezistă destul de mult. Altă modalitate de a reduce cheltuielile este să alegi aranjamente nefloarale sau să realizezi chiar tu decorul. De exemplu poți aranja pe mese boluri cu câteva flori și lumânări plutitoare.

·         Meniul potrivit – Nuntă la români înseamnă în primul rând mâncare, muzică, voie bună și băutură. În majoritatea cazurilor invitații vor ține minte cât de acru a fost vinul, cât de bogat sau nu a fost meniul. Dintr-o experiență la o nuntă la care am fost invitată, cel mai bine este să investiți cât pueti în meniu. Sfatul meu este să nu optați pentru fel de fel de delicatese, oamenii vor pleca înfometați sau chiar va vor oferi un plic mai subțire .

·         Negociați pentru băutură – Multe restaurante nu au inclusă în meniu și băutură, așa că cea mai bună idee este să mergeți la un furnizor en-gross de băuturi și puteți negocia să returnați băuturile care au rămas.