Cum ne alegem nasii

După ce ați stabilit dată nunții, vă gândiți cine ar putea să vă fie nași? Aceasta este o decizie importantă așa că, gândiți-vă bine pe cine veți alege.

Nașii de cununie sunt părinții spirituali care vor fi alături de voi atât în perioada de dinaintea nunții ajutându-vă cu pregătirea evenimentului cât și după ce veți deveni soț și soție îndrumandu-vă și sfătuindu-vă atunci când veți avea nevoie.

Posibilități de nași

În ultimul timp, în funcție de cheltuielile efectuate pentru nuntă, un criteriu important în alegerea nașilor l-a constiutuit venitul acestora, pentru a acoperi o parte din cheltuieli. Acest criteriu ar fi neinspirat pe termen lung deoarece nașii au un rol foarte important și de aceea este bine că cei pe care îi alegeți să fie apropiați de voi. Ar putea fi prietenii voștri sau poate aveți prieteni comuni care, cu siguranță au fost alături de voi la bine și la greu și care vă cunosc și ii cunoașteți foarte bine. Fie că au fost colegi de bancă în liceu, prieteni din copliărie sau adolescență sunt prietenii care vor rămâne alături de voi toată viața.

Pe lângă aceasta este bine că nașii să fie de aceeași vârstă cu voi, să împărtășiți același mod de gândire și înțelegere reciprocă. Nu uitați că aceștia trebuie să fie la rândul lor căsătoriți altfel nu vor putea să vă fie nași.

Nașii ar putea fi și din rândul familiei, frate, sora, verișori, etc., (trebuie să fie căsătoriți). Dacă aveți relație bună cu frații sau surorile acum este momentul să sudați această relație avându-i pe ei că nași.

O altă pereche de nași ar putea fi chiar și din rândul nașilor de botez. Ce poate fi mai frumos decât că cei care v-au botezat să vă fie alături și în această zi mirifică. Dacă ești mai apropiat de copii naşilor, poți să-i alegi pe aceștia, ca nași de cununie.

Pe oricine ați alege ca nași, important este să aveți o legătură puternică cu ei, să simțiți că ei sunt cei pe care îi doriți. De asemenea dacă doriți ca un anumit cuplu să va cunune dar din motive financiare vă vor refuză, va trebui să-i înțelegeți și să nu va supărați pe ei.  

Un sfat important în momentul în care hotărâți cine vă va cununa, este de a nu vă lăsa influențați de nimeni, nici măcar de familie. Faceți alegerea pe care o considerați voi că este bună, pentru că într-un final este nuntă voastră.