Bautura la nunta – ce cantitate si cum o alegi

                Băutura este unul din criteriile importante la o nuntă, invitaţii au gusturile şi preferinţele lor de aceea este important să ştim aproximativ cât şi ce se bea la o nuntă.

Cum calculăm băutura?

                De obicei miri preferă să cumpere ei înşişi băutura de la depozite en-gross sau de la supermarketuri din motive mai mult sau mai puţin financiare. Nu vă speriaţi că veţi cumpăra prea mult, deobicei băutura rămasă de la nuntă se poate refolosi la alte evenimente viitoare. Băuturile alcoolice au un termen de valabilitate destul de mare putându-le păstra în locuri reci pe o perioadă mai lungă.

                Există un calcul bine pus la punct care diferă în funcţie de anotimp şi de numărul de invitaţi. În medie pentru fiecare persoană invitată la nuntă trebuie să luaţi în considerare:

·         100-150 ml băuturi spirtoase

·         500 ml sticlă vin alb- roşu (75 % alb şi 25% roşu)

·         1 l  sticlă apă minerală

·         1 l sticlă apă plată

·         1 l sticla suc carbogazos

·         500 ml suc natural ( pentru cocktail-uri sau simplu)

·         2 beri

·         1- 2 cafele

·         100 ml şampanie sau vin spumant

            Gusturile nu se discută deoarece preferinţele invitaţilor sunt diferite, acesta fiind un criteriu dificil în alegerea băuturilor. Este important să nu-ţi lipsescă:

-          Băuturi răcoritoare cu sau fără acid

-          Apă minerală şi apă plată

-          Şampania sau vinul spumant

-          Băuturi spirtoase: wisky, scotch, vodkă, campari, vermut sau lichior (pentru doamne)

Contează sezonul?

            Desigur. Pe timpul verii sunt preferate vinurile rose, albe şi şampania în timp ce în sezonul de iarnă sunt consumate atât vinul alb cât şi cel roşu, tăriile şi mai puţin berea şi cocktail-urile reci.

Contează vârsta?

Gusturile sunt diferite de la o generaţie la alta în timp ce tinerii preferă băuturile spirtoase precum wisky, vodka sau altele, cei mai în vârstă preferă vinurile sau băuturile tradiţionale (ţuică sau vişinată).