5 sfaturi pentru a-ti alege domnisoara de onoare

Dacă ai o soră, o cumnată cu care te înțelegi perfect sau o cea mai bună prietenă, este foarte greu să-ți alegi domnișoara de onoare. Oricare dintre ele ar putea avea rolul acesta, depinde de tine pe care o alegi. Mai jos vei găsi 5 sfaturi care te vor ajuta să iei decizia cea mai bună în alegerea domnișoarei de onoare.

·         Gândește-te ce anume ai nevoie de la ea

Întâi gândește-te ce anume ai nevoie de la domnișoara de onoare. Unele mirese își aleg o domnișoară în a o ajuta cu sarcinile pentru nuntă, cumpărarea unei rochii sau chiar a o ajuta să și-o croiască ea singură, iar alte mirese aleg domnișoară din rândul familiei. Dacă vrei că domnișoară de onoare să se ocupe de petrecerea burlacitelor atunci alege o prietenă care este organizată.

·         Trebuie să o cunoșți foarte bine

Desigur orice fată poate fi candidată la statutul de domnișoară de onoare dar când vine vorba să ceri uneia dintre ele să-și asume acest rol, trebuie să ții cont de viața ei personală. În cazul în care cea mai bună prietenă are primul ei copil, s-ar putea să nu poată să-și asume responsabilitățile unei domnișoare de onoare. Iar dacă sora ta încă nu are 18 ani împliniți atunci nu este pregătită nici de eventuala organizare a unei petreceri de burlaciţe. Întreab-o dacă își dorește să îți fie domnișoară de onoare, las-o să știe că vrei că ea să fie implicată chiar dacă este doar în titlu. 

·         Unde-s două “puterea” crește

Două sunt mai bune decât una și asta se aplică și domnișoarelor de onoare. Împărtășește-ți dragostea – și responsabilitățile – prin desemnarea a două fete pentru a-și îndeplini rolul, permițându-le să își folosească punctele forte și să se ajute reciproc

·         Dacă nu ești decisă la una, le poți alege pe toate

Dacă eșți îngrijorată că unele fete se pot supără din cauză că nu sunt alese ca domnișoare de onoare, sau dacă într-adevăr nu poți face o alegere atunci renunţă la idea de a alege doar o singură domnișoară de onoare.  Nicăieri nu se spune că trebuie să ai o singură domnișoară și a fi diplomată este cea mai bună armă în a menține pacea între candidatele la statul de domnișoară de onoare.  În loc să desemnezi o prietenă pentru a fi domnișoară ta de onoare, pune toate fetele pe același picior de egalitate și evita toată drama.

·         O alegere neobișnuită

Cine spune că trebuie să alegi doar între prietena ta și sora ta? Dacă eșți mai apropiată de cumnata (sau iubita) fratelui tău, întreab-o pe ea dacă vrea să-ți fie domnișoară de onoare. Dacă mama este prietenă ta cea mai bună, cere-i să-ți fie aproape ca doamna de onoare.  Sau, de ce nu, domnișoara de onoare poate fi și un bărbat, prietenul tău cel mai bun de pildă sau o rudă apropiată de a ta.